Friday, July 18, 2008

Tentatif Program

Yuhuu!!

Mira nak beritahu tentang jadual perjalanan Mira ke camping di Bukit Lagong.Senang cerita schedule lah.

Jumaat,25.7.08

3.oo ptg-bertolak dari sekolah

4.00 ptg-taklimat dari guru pengiring,mendirikan khemah'

5.00 ptg-solat asar,minum petang

6.00 ptg-taklimat dari pengurus kem

7.00 mlm-makan malam,pengurusan diri,solat Maghrib

8.30 mlm-solat Isyak,pecah bendung

10.00 mlm-jalan malam,jamuan ringan,tidur

Sabtu,26,7,98

5.30 pg-pengurusan diri,solat Subuh,tazkirah

7.00 pg-Lagong Cergas(senaman)

8.00 pg-sarapan pagi

8.30 pg-taklimat daripada pengurus kem
-aktiviti

-musang terbang(flying fox)
-panjat dinding (rock climbing)
-rentas halangan(obstacle)
-bantu mula(merewat a.k.a kecemasan)
-ikatan dan simpulan
-kawad kaki

12.30 tgh-makan tengahari,solat Zohor

2.00 ptg-sambung aktiviti

4.00 ptg-minum petang,solat Asar

5.00 ptg-Persiapan malam kebudayaan

7.00 mlm-pengurusan diri,solat Maghrib,tazkirah,solat Isyak

9.00-persembahan malam kebudayaan

11.00 -tidur

Ahad,27.7.08

5.30 pg-pengurusan diri,Solat subuh,tazkirah

7.00 pg-Lagong cergas

8.00 pg-sarapan pagi,taklimat,merentas hutan

10.00 pg-jamuan ringan,meruntuhkan khemah,membersihkan kawasan

11.00 pg-Majlis penutup,penyampaian hadiah

1.00 tgh-Makan tengahari

2.00 ptg-bertolak pulang

Mira memang tak sabar nak pergi.Tahun lepas Mira pergi,tapi tak pergi.Apa tu?Mira dah bayar duit kem tu,tapi Mira tak pergi sebab Mira masuk hospital.Masa tu demam panas.Lama juga demam tu.Bermingu-minggu.

Tapi,Mira tak tuntut duit tu.Mama Mira cakap biarlah.Sekali-sekala derma kat sekolah.RM30 je.Tapi,dapat sijil.Tu yang syok tu.Haha..

Mira diagihkan kepada kumpulan 5.Tahun lepas kumpulan 7.Tolak 2 jelah kan?Bertuahnya Mira!Kenapa?Ada budak handsome dalam tu.APA?Dia baru darjah 4 lah.Mira darjah 5.Tak sesuai langsung!Sekadar untuk cuci2 mata je.Hehe..:D

Sekarang ni pun Mira dah ready persiapan tu.Baru je lepas periksa,boleh release tension kan?Tapi,minggu di berdebar sikit sebab takut result ko.Baru ni Mira dapat Pemahaman.Ok result tu!Syukur..90%..English?Sedikit menjunam jatuh ke bawah 86:D Haritu 88..Susah sikit kali ni..

Oklah,terima kasih di atas segala kerjasama yang diberikan oleh anda.Ada yang cakap jaga diri elok2,selamat balik dan pulang,thank u so much!

Salam Ceria,
NajwaAmira


1 comment:

Adlina said...

Bukit Lagong kat mana?Rentas halangan tu camna?