Wednesday, August 20, 2008

Yes!Yes!Yes!

Yuhuu...

At last,habis juga exam..Masa tgh tunggu Sung Nging(my fren)
Kat luar tu,Dia dah nak habis dah,
Mira diberi kertas yg kena main tu la..
Nama dia Improvisation(alya tahu kan ni?)

X susah pun..
Hujung jari je..
Bila time Sight Playing,
Syukur..Tak susah..
Hearing pun senang..
Sampailah Free Selection
Lagu yg Mira kena main

Sebenarnya ada 4 lagu,
Tapi as usual,
Examiner tu ambil 2 je..
Nasib baik examiner tu 2 perempuan,
Caring+lembutlah sikit,
Kalau lelaki,hmm,kdg2 dia kasi chance,kdg2 x.

Free Selection

1-Trumpet Serenade(plg suka lagu ni!)
2-Indian Dance
3-The Little King's Walk
4-Bees

Mira kena main Trumpet Serenade and Little King's Walk..
Ada part yg patutnya laju,
Tapi mira main slow..
So,examiner tu tolong(syukur!!)
Itulah,perempuan lembut hati dia..

2 examiner tu x tau la cina/jepun,
Sebab cara dia ckp,dia slang mcm ckp org London,
Jepun kot?Rasanya..
Nasib baik ada yg tlg..
Yelah,mesti masa examiner tu kecil2..
Dia pun lalui mcm Mira lalui..
So,mesti dia fhm,betapa tensionnya budak2 masa tu..

Dan yg lawaknya,
Masa mira nak ready main tu,
Examiner tu ckp,
"Norna,u can start now"
Haha!Namaku Nornajwa Amira Bt Mohamad Muziram bertukar jadi Norna!
Tak pernah org kata begitu kepadaku...
Teacher Roy(t piano)pun panggilku Amira..
Haish..Pelik!

So,insyaAllah Mira lulus!
Amin!
Doakan2lah ya?

Result lambat lagi keluar..
2-3 bulan baru keluar,
Sbb kalau pass,dpt sijil,
And sikit tu ditandatangan oleh President Yamaha Music School,
Shuji Ito,org Jepun gak..
Fuyoo!Dari Jepun tu,
Sbb tu lambat keluar result..
Setakat ni,

Mira dah dpt 12 sijil dari Yamaha,
Termasuk exam+concert yg Mira buat setakat ni,
Itu tak masuk sijil lain lag(banggalah sikit!)
Lebih kurang 25++ percaya x?
Kalau x percaya sudah...

Salam Ceria,
NajwaAmira

5 comments:

nurulbalqis said...

Wah wah wah wah...
Bnyk nyew sijil...
Mira bertuah dpt maeen piano...
Ayh akak x bg...
Nanty akak x tumpu pd plajaran...
Insyaallah Mira mesty lulus punye....
:))

hanis aqilah said...

Salam Mira ,

Main piano macam best je .
Tapi , macam susah juga .

Ok lah tu , Mira dah cuba .
Insya-Allah , Mira lulus juga macam kata Balqis tu :)

Sara Imanina said...

Mira, main piano best !!!

Sara tak tau bila nak sambung. Dulu mak Sara kata nantilah, tapi akhirnya sampai sekarang tak sambung-sambung lagi.. Haiishh, upsr dah lamaaaaaaaaa habis, bila agaknya nak sambung :(

najwaamira said...

Balqis,

Hmm x bnyk sebenarnya..Ada thn 6 yg lagi bnyk sijilnya!Lulus?InsyaAllah..

Hanis,

Mmg best main piano!RElax je fikiran..

Sara,

Suruh mak Sara sambung cepat2.Masa berlalu..Sbb,masa Mira form 3(PMR)Mira naik gred 5..Kalau Mira ni power bombastik,boleh lompat..Masa tu boleh ajar org dah..teruja!

DeaReSt ALisa said...

tahniah, kak mira