Tuesday, June 10, 2008

Cerita Tentang Hakim 'Macho'

Salam semua,

Dalam bahagian entri post Tag...Tag...Tag...,Mira ada cakap yang lagu What You' ve Done Mira buat kan?Sebenarnya,Mira dan Hakim and Friends mengubah lagu tu.Asalnya,lagu What You' ve Done berasal dari lagu What I Done lagu dendangan Linkin Park.

Lagu itu lagu soundtrack Transformers!!(my fave movie)Nak tahu lirik lahu What You' ve Done?Iramanya sama dengan lagu What I've Done.

What You' ve Done,
U kick my mom,
And send her to the hospital,
Oh God!Please send this man,
To heavy breavie hell,YEAH!!!

Ada lagi lagu,satu lagi lagu yang bertajuk TOP.Iramanya macam mana?Anda pernah tidak menonton iklan sabun basuh baju,jenama TOP.Jadinya,iramanya begitulah.

T.O.P=Top

Anda perlalu eja t,o,p dengan irama iklan top,kemudian sebut TOP.Hah!Itulah kehebatan Hakim and Friends.

Menyampuk,dan nasi tambah adalah salah satu sifatnya.Nasi tambah?Dia suka tambah nasi kah?Bukan.Nasi tambah tu bermaksud suka menambah sesuatu dalam sesuatu perkara.

Kalau ada murid kena marah dengan cikgu,perli atau sebagainya,pasti Hakim akan membuat suara latar belakang(background music)berbunyi seperti bunyi itik,dan sebagainya.

Hakim...Hakim....Hakim...

Tak tahulah apa nak jadi.Banyak cakap sangat.Maklumlah,mak bapanya lawyer.Jadi,pasti di rumah,Hakim dan adiknya yang berdarjah 3,cakap banyak.Hakim cakap,bila dia besar nak jadi lawyer.Memang sesuailah dengan dia.Sekarang ini,dia daji lawyer buruk..Uhuks..

Masa darjah 4,Mira dan Hakim berada di kelas 4 Murni,ustaz Arwadi ada menceritakan sedikit tentang penjajahan.Adakah patut,ustaz cakap,orang Melayu terpaksa berlindung di dalam hutan,Hakim pula mengatakan,orang yang masuk hutan orang hutan???

Begitulah Hakim..Hakim yang 'macho...Hakim yang kreatif...dan sebagainya

Sehingga sini sahaja cerita Muhamad Hakim Haziq 'Macho...Huhu..Ada masa,Mira ceritakan lagi ya..


Salam Ceria,
Najwa Amira

2 comments:

Sara Imanina said...
This comment has been removed by the author.
najwaamira said...

Dear Sara,

Mira dah pergi blog Sara...NAnti MIra tinggalkan jejak..