Wednesday, June 4, 2008

Cuti Sekolah Hampir Tamat!!!

Salam semua,

Tak lama lagi cuti sekolah dah nak tamatkan?Tak macam dua minggu kan?Masa cepat sangat berlalu.Kalau boleh,nak cuti sampai sebulan baru puas.Cuti sekolah ini,Mira tak pergi mana-mana.Asyik menghadap buku sekolah and my favourite menghadap notebook(laptop) Mira!!!Masa inilah Mira boleh update blog puas-puas dan chatting.

Hadirin-Hadirat Yang Di hormati Sekalian,(ucapan pulekk)

Masa cuti ini jugalah kita boleh berbuat ibadah banyak-banyak.Biar bertambah pahala kita betul tak?Contohnya macam kak Hanis Aqilah kita dan Darina.Mereka berdua pergi ke Makkah.Yang tak pergi Makkah pula buat apa?

Bacalah Al-Quran ke,bersenam ke,baca buku-buku kak Ain Maisarah ke(promote jangan tak promote) atau apa-apa sahaja perkara yang berfaedah.Solat pun kena cukup tau!!Ataupun,solat hajat bersama keluarga?

Hari ini,seperti biasa Mira ada tuisyen jam 8-10 malam.Kalau ikutkan,Mira malas nak pergi tuisyen!!!Tapi,kalau difikirkan,tak baik untuk kebaikan Mira.Ya tak?Jadi,lebih baik Mira pergi daripada menghadap tv je.

Tahun ini juga,Mira akan menghadapi peperiksaan UPKK,dan Exam piano.Mira akan ambil grade 7.So wish me luck ok?Sampai di sini sahaja coretan di Amira's Diary(my lovely diary).Sampai berjumpa lagi.Bye..

Salam Ceria,
NajwaAmira

4 comments:

Sara Imanina said...
This comment has been removed by the author.
najwaamira said...

Salam Sara,

Mira under selangor.

:: Fatin Hanani :: said...

kalau boleh , fatin nak cuti sekolah selama setahun!!!

najwaamira said...

Dear kak Fatin,

Fuh!!!Itulah terlebih-lebih cukup cuti tu!!Kalau nak cuti setahun,boleh.Nanti kalau dah tua jadi nenek,bolehlah cuti setahun.Kerja memasak,kemas rumah dan sebagainya..Huhu..