Sunday, September 14, 2008

Pasang Emo Di Shoutbox

Nak tahu cara2 psg emo di shoutbox?
Saya akn ajrkan,
Seikhlas hati ok?
:head_22::mMuka::mKipas::mGelak::puteh_2:

1stly,daftarkan lah diri anda di shoutmix!
Kelebihannya pun bnyk!
:head_19:

  • custom smileys (add emoticon kat shoutbox)
  • auto-refresh (msg kuar sendiri/leh tekan butang refresh, cbox x auto-refresh, kena click refresh)
    • leh login kat shoutbox tros utk delete msg, xperlu gi wsite
    Ok dah?Lets the smileys begin!
    :head_21:

    1-Login shoutmix
    2-Main page mempunyai 4 pilihan menu iaitu Quick start,general,display,security
    3-Bwh pilihan menu display pilih Smileys
    • masukkan url image yg korang nak guna pada bahagian Smiley Image URL(klik mouse knn,then pilih properties d gmbr tersebut
    • masukkan code utk image tu appear sebagai emoticon dlm shoutbox. cthnya :gelak
  • tinggalkan kosong utk bahagian optional



  • 5-
    click add. proses yg sama diulang utk memasang emoticon yg lain. sila ambil perhatian, utk basic shoutbox hanya 10 smiley sahaja yg boleh digunakan. 10 smiley teratas

    6-Lepas add emo,jgn lupa klik SAVE SETTINGS

    oh ya, kalau boleh sila host image sendiri. direct linking x digalakkan sbb takut image xkuar. antara free image hosting adalah PHOTOBUCKET dan IMAGESHACK


    :pandaGeli_12::pandaGeli_12::pandaGeli_12:

    Dah boleh buat?
    Berikan tepukan gemuruh utk anda!
    :mGelak::mGelak::mGelak:

    Eh,jgn lupa creditskan daku!
    Fhm x credit tu apa?
    Kalau x tau,komen je la...
    :girl_7::girl_7::girl_7::skemasnail:

    Ok,slmt bergembira dgn emo anda!
    tata,titi,titu..
    :head_20::head_15::snow08::snow20:

    Salam Ceria,
    NajwaAmira

    Updated!

    Kalau anda nak emo,pergi sahaja ke lmn web ni..clickclick
    Ok,ni sebagai contoh!
    :cinonet_30:

    Ini contoh kod..nak letak emo..

    • ex :http://www.myem0.com/upload/icon/penguin/PENGUIN001.GIF border=0 alt=MyEm0.CoM>

    Ni kena ambil PERHATIAN!
    Kod yg ada tulis..
    :cinonet_20:

    Anda hanya letak kod..
    Ni saje..


    Fhm?

    :37::33::crossarm::gulp:

    Jikalau x fhm,
    Biar SAYA yg buatkan utk anda..
    Dah x larat nak trgkn..
    GrinHalo:head_03:

    2 comments:

    ~Fitri Suraya 2802~ said...

    Mira,kte kureng phm.boleh x awk buatkan???

    najwaamira said...

    yelah..